miercuri, 15 ianuarie 2014

Visinata cu samburi de visine

ngrediente 2 kg visine, 1 kg zahar, 100 gr samburi de visine, 1 l alcool, 1 l votca Mod de preparare Visinata cu samburi de visine este o bautura delicioasa. Pentru a face aceasta reteta de visinata mai intai se curata fructele si se spala, apoi se pun intr-o damigeana de sticla, acoperita cu 1 kg de zahar. Se adauga o mana de samburi de visine sau de cirese amare peste fructe, se lasa la macerat, la temperatura unei camere incalzite, timp de doua saptamani. Se misca damigeana cateva zile, mai ales spre sfarsitul perioadei de maceratie. Cand fructele sunt acoperite cu sirop, se adauga alcoolul si se leaga damigeana cu celofan pus in doua pe deasupra dopului de pluta. Visinata cu samburi de visine Se lasa asa la macerat cateva zile. Mod de servire Visinata cu samburi de visine se serveste rece, cu cuburi de gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu