
marți, 14 ianuarie 2014
SIROP DIN MUGURI DE BRAD
Ingrediente Sirop din muguri de brad
500 gr muguri tineri de brad dimensiunea de 3-5 cm, zahar, apa
Preparare Sirop din muguri de brad
Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina toate impuritatile.
Mugurii spalati se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa rece pana sunt acoperiti , cca 1500 ml.
Oala se pune pe foc si din momentul in care apa a inceput sa fiarba , se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul. Se strecoara , mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar 1 l lichid/ 1 kg zahar , se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta siropului pentru dulceata.
Siropul se pune fierbinte in borcane se capseaza , se intorc repede cu capacul in jos si inapoi.
Culoarea trebuie sa fie roscata de consistenta mierii, cum arata in poza.

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu