marți, 14 ianuarie 2014

SIROP DIN MUGURI DE BRAD

Ingrediente Sirop din muguri de brad 500 gr muguri tineri de brad dimensiunea de 3-5 cm, zahar, apa Preparare Sirop din muguri de brad Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina toate impuritatile. Mugurii spalati se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa rece pana sunt acoperiti , cca 1500 ml. Oala se pune pe foc si din momentul in care apa a inceput sa fiarba , se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul. Se strecoara , mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar 1 l lichid/ 1 kg zahar , se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta siropului pentru dulceata. Siropul se pune fierbinte in borcane se capseaza , se intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Culoarea trebuie sa fie roscata de consistenta mierii, cum arata in poza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu