miercuri, 15 ianuarie 2014

Lichior de gutui

Ingrediente 1 kg gutui 1,5 l apa 500 ml alcool 1/2 gr zahar 2 batoane scortisoara Mod de preparare Se taie felii gutuile cu tot cu coaja si samburi. Se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa .Se fierb pana se inmoaie gutuile bine de tot, (sa patrunda usor furculita in ele) Dupa ce s-au fiert gutuile se scurge siropul rezultat printr-un tifon, adaugam zaharul batoanele de scortisoara si alcoolul si mai dam intr-un clocot. Cantitatile sunt in functie de cat sirop rezulta de la gutui, proportia ideala fiind la 1 l sirop 500 ml alcool si 1/2 kg zahar. Depinde insa foarte mult si de gradatia alcoolului si de gustul fiecaruia. Cand se raceste se strecoara din nou lichiorul, se pune in sticle si se lasa la macerat .Se poate servi si imediat, insa e mult mai bun si mai aromat dupa ce se macereaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu