miercuri, 15 ianuarie 2014

Vin de coacaze

Vinul de coacaze, cu exceptia faptului ca este foarte delicios, este si un antioxidant natural, ajutand organismul ori de cate ori este nevoie, cu conditia sa nu se faca excese. Vinul de coacaze este foarte aromat si delicios. vin de coacaze 1.jpgvin de coacaze 2.jpg Ce ingrediente se folosesc? 6 kg coacaze 1 kg zahar apa Cum se prepara? Se spala fructele in strecuratoare, se pun in vas mai mare, se zdrobesc cu mana, se pun in vasul de sticla in care se va face vinul. Se adauga zaharul, se lasa sa fer­menteze 2-3 zile, se umple cu apa rece si se leaga vasul cu tifon. Se amesteca in vas dupa alte 2-3 zile, se lasa la loc cald sa fermenteze timp de 10 zile. Se strecoara lichi­dul in alt vas curat, se lasa sa decanteze, se trage vinul in sticle mici, se capseaza si se pastreaza la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu