
miercuri, 15 ianuarie 2014
Coniac de casa
Nu suntem mari bautori insa ne place sa omenim cum se cuvine musafirii! Si de ce sa dam o gramada de bani pe chimicalele din comert cand putem sa ne preparam singuri bauturile? Si cum in fiecare an primim tuica facuta in casa de parintii mei reteta asta a fost un mod minunat de a o valorifica.
Ingrediente:
1 l alcool
50 gr cafea boabe Jacobs
50 gr stafide negre
5 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Punem in vasul in care vom prepara bautura cafeaua boabe, stafidele si zaharul vanilat. E important sa folositi cafea Jacobs fiindca are o aroma specifica, mai intensa fata de alte tipuri de cafea.
Adaugam alcoolul. Eu am folosit tuica de casa de 40 grade.
Lasam la macerat aproximativ 10 zile timp in care agitam zilnic. Strecuram si punem coniacul obtinut in sticle. Daca doriti puteti lasa cafeaua si stafidele in alcool insa va trebui strecurat in momentul servirii.

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Incercati Sa adaugati
RăspundețiȘtergere100 ml must dulce de struguri
1lingura miere
1 lingurita orez boabe
tineti 2 luni
. LA MAI MARE!