
marți, 14 ianuarie 2014
SIROP DE MURE
Ingrediente
3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Murele bine copate se spala de praf , la un jet de apa, in strecuratoare.
Se pun intr-o cratita , adaugam apa rece, sa depaseasca nivelul lor cu 5-8 cm si se pun la fiert cca 30 min.
Se lasa apoi la rece pana a doua zi, apoi se strecoara prin strecuratoare sau tifon.
Sucul obtinut (1 litru suc=1 kg zahar) se fierbe impreuna cu zahar .
Lasam sa fiarba la foc mediu timp de 30 min, dupa care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la racorit, apoi turnam siropul in sticle, se capseaza si se pastreaza in camara.
Se serveste cu ghetata, apa minerala sau apa plata

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu