marți, 14 ianuarie 2014

SIROP DE MURE

Ingrediente 3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Murele bine copate se spala de praf , la un jet de apa, in strecuratoare. Se pun intr-o cratita , adaugam apa rece, sa depaseasca nivelul lor cu 5-8 cm si se pun la fiert cca 30 min. Se lasa apoi la rece pana a doua zi, apoi se strecoara prin strecuratoare sau tifon. Sucul obtinut (1 litru suc=1 kg zahar) se fierbe impreuna cu zahar . Lasam sa fiarba la foc mediu timp de 30 min, dupa care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa la racorit, apoi turnam siropul in sticle, se capseaza si se pastreaza in camara. Se serveste cu ghetata, apa minerala sau apa plata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu